Havacılık

Tutkunlarına
KAR NEDENİYLE UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ...

KAR NEDENİYLE UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ...





Yoğun kar yağışı tüm yurtta etkisini gösteriyor.

Birçok uçak seferi iptal edildi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olan kar ve soğuk hava Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini etkiledi. Atatürk Havalimanı'nda şuana kadar 25 sefer iptal edilirken, uçaklara kalkış öncesi buzlanmaya karşı 'de-icing' uygulandığı için kısa süreli gecikmeler meydana geliyor. 



Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon seferleri iptal edildi. 



İKİ UÇAĞA YILDIRIM İSABET ETTİ 

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Kharkiv seferini yapan yolcu uçağına ve Türk Hava Yolları'nın İstanbul-İsfahan seferini yapan yolcu uçağına havada yıldırım isabet etti. Türk Hava Yolları'nın TK 892 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı 79 yolcusunu alarak Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. Uçak kalktıktan bir süre sonra yıldırım isabet etti. Bunun üzerine Hava trafik kontrolörü ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu iniş için Ankara'ya yönlendirildi. Daha sonra yolculara başka uçak temin edilerek sefer gecikmeli olarak yapıldı. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Pegasus Havayolları uçağına tırmanış sırasında yıldırım isabet etti. PGT-4750 sefer sayılı Kharkiv uçağının pilotları kalkıştan sonra patlama sesi duyduklarını belirtti. Burnunda hasar meydana gelen uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geri dönerek sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. 


UÇAKLAR HAVADA SIRA BEKLİYOR 

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini devam ettiren kar yağışı hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Uçaklar iniş için havada sıra beklerken bazı uçaklar ise iniş için başka havalimanlarına yönlendirildi. Atatürk Havalimanına iniş için sıraya giren uçaklar İstanbul üzerinde tur atmak zorunda kaldı. İniş için sıra bekleyen ve yakıt kritiğine giren uçaklardan bazıları başka havalimanlarına yönlendirildi. 


UÇAKLAR ALKOL İLE YIKANIYOR 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı pistler de gün boyu temizlik çalışmaları yapılırken, apron trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Pistlerde cihazlarla buzlanma dereceleri ölçüldü. Görevliler, buzlanmayı önlemek için büyük çaba harcadılar. Pistin başı, ortası ve sonu olmak üzere, 3 ayrı ölçüm alındıktan sonra zayıftan iyiye kadar bir değerlendirme tablosu çıkartılıyor. Bu durum havalimanını kullanacak uçaklara otomatik yayınla bildiriliyor. Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Uçakların buzlanmaya karşı yıkanması işlemi nedeniyle beklemesi ise gecikmelere yol açıyor. Atatürk Havalimanı'nda 2 günde pistleri, uçak park yerleri, ana taksi yolları buzdan temizleme işlemi olan "De-icing" yapılmasının maliyetinin, yaklaşık 300 bin lira olduğu öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder