Havacılık

Tutkunlarına
Solo Türk - Gösteri Ekibi

Solo Türk - Gösteri Ekibi



Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.


Sıkça Sorulan Sorular

S : Nasıl havacı / SOLOTÜRK pilotu olunur?
C : http://www.hvkk.tsk.tr/TR/SSS.aspx?ID=103 adresinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

S : Gösteri pilotları nasıl seçildi?
C : Tek F-16 Gösteri Uçuşu pilotları, istekli tüm F-16 pilotları arasından, tecrübesi, uçuş saati toplamı, uçuş kariyerindeki performans gibi birçok kriter değerlendirilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından seçilmiştir.

S : Bu uçak harekat görevlerinde de kullanılabilecek mi?
C : Uçak gösteri harici dönemlerde bağlı olduğu 141 Filo Komutanlığı’nda harekat ve eğitim görevlerinde kullanılacaktır.

S : Bir F-16’nın bu şekilde boyanarak akrobasi uçağı haline dönüştürülmesi onun harekat yeteneğini olumsuz yönde etkiledi mi?
C : SOLOTÜRK uçağında boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Kanat uçlarındaki duman gereçleri gösteri uçuşları için takılmaktadır. Harekat yeteneğinde bir kısıtlama olmamıştır.

S : Maruz kaldığınız en fazla “g” yükü nedir?
C : Gösteri pilotu, hareketler esnasında pozitif “9” ve negatif “3” “g” arasındaki “g” kuvvetlerine maruz kalmaktadır.

Kaynak: http://www.soloturk.tsk.tr/

0 yorum:

Yorum Gönder