Havacılık

Tutkunlarına
Kabin Memuru Kimdir? Kabin Memuru Ne Yapar? Hostes Kimdir?

Kabin Memuru Kimdir? Kabin Memuru Ne Yapar? Hostes Kimdir?

Uçuş görevinin icrasında, bağlı bulunduğu havayolunun kalite ve uçuş emniyeti standartlarına uygun olan çalışma talimatları doğrultusunda, ulusal ve uluslararası sivil havacılık talepleri ile uçuş emniyet tedbirlerini yerine getirerek; yolcu emniyeti, güvenliği ve konforunu sağlamakla yükümlü olan nitelikli kişidir.

 
İlk kabin memurları:


1922'de Britain's Daimler Airways'in kabin içi hizmet sağlayan ilk erkek kabin memurları "steward" olarak adlandırılır. 1930'da Boeing Air Transport'un ilk bayan kabin memurları "stewardess" olarak adlandırılır.
Boeing Air Transport'un sahibi Steve Stimpson, Ellen Churc başhostes olmak üzere yedi arkadaşını havayolu şirketini temsil etmek üzere işe alır. Yolcu memnuniyetini sağlamak üzere mesleklerinin yanısıra uçuş eğitimi alan hemşireler "Original 8" olarak bilinirler.

Çalışma Ortamı ve Koşulları:


Kabin memuru, görevini havalimanında ve uçak kabini içerisinde icra eder. Çalışma ortamı, gürültülü, basınç değişiklikleri gösteren, sarsıntılı, kapalı ve dardır. Servis için kullanılan çelik trolley ve ünitelerin ağırlıkları içlerine konan malzemenin içeriğine göre değişir. Uçak kabin memurluğu, personel ve yolcu yönüyle her operasyon sürecinde farklılık arzeden, insanlarla etkileşim halinde olmayı gerektiren bir iş konudur.
Devamını okumak için: Kabin Memuru Kimdir? linkine tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder